Rekuperacija je zelo enostaven proces

Pri vsakem prezračevalnem sistemu je rekuperacija zelo pomemben del. Prezračevanje z rekuperacijo pomeni z drugimi besedami to, da prezračevalni sistem skrbi, da se v notranjost hipe vrača oziroma dovaja topel zrak in ne popolnoma hladen. 

Prezračevanje z rekuperacijo deluje torej tako, da zrak potuje skozi izmenjevalnik zraku. Zrak pa se v izmenjevalniku s pomočjo notranjega zraka prostorov že deloma segreje. Strokovnjaki pravijo, da se vrne približno 70% toplote odvedenega zraka, kar je izredno visok odstotek. 

Nižki stroški delovanja

Veliko skeptikov pri tem pomisli, da jim bo prezračevanje z rekuperacijo povzročalo velike stroške, kar pa seveda ne drži. Začetna investicija, ki zadeva nakup, vgradnjo in namestitev prezračevalnega sistema, ni najcenejša, vendar pa je cenovno dostopna. 

Samo delovanje prezračevalnega sistema pa omogoča izredno nizke stroške delovanja. Prezračevanje z rekuperacijo vam bo tako v prostore brez velikih položnih vpihovalo tople svež zrak, ki postaja vse pomembnejši za naše zdravje. 

Različne možnosti prezračevanja lastnega doma

Če ste se tudi sami odločili, a boste prenovili vaš star dom, je dobro, da že takoj na začetku prenove razmislite tudi o prezračevanju. Tehnologija prezračevanja je v zadnjih letih izredno napredovala in na trgu lahko izbirate med različnimi sistemi za prezračevanje, ki jih proizvajajo tuji in slovenski proizvajalci, kot je na primer tudi Zehnder. 

Če bo prenova stanovanja temeljita, lahko razmislite tudi o centralnem prezračevalnem sistemu, ki se s pomočjo cevi namesti po stenah in stropih. Če ne želite delati preteklikih posegov v stene svojega doma, pa si lahko omislite lokalni prezračevalni sistem Zehnder

Kateri prezračevalni sistem izbrati?

V kolikor ste v dvomih, kateri prezračevalni sistem bi bil primeren za vas, se lahko obrnete na izkušene pooblaščene prodajalce blagovne znamke Zehnder, ki vam bomo pomagali pri izbiri optimalnega sistema. 

Neglede na izbor, vas bodo sistemi Zehnder zagotovo prepričali, saj so vrhunsko izdelani in zagotavljajo odlično delovanje.