Toplotna črpalka prinaša tudi do 70% prihranka za ogrevanje

Toplotna črpalka nam bo v primerjavi s klasičnimi sistemi za ogrevanje prinesla ogromne možnosti za prihranek denarja. Veliko ljudi še vedno ne verjame, da je to mogoče. Vendar nam poznavalci sistemov ogrevanja lahko zatrdijo, da je namestitev toplotne črpalke v marsikaterem domu omogočila znižanje mesečnih stroškov za ogrevanje stanovanja in vode tudi za 70%. Čeprav se to zdi neverjetno, moramo podariti, da je to zelo enostavno izvedljivo.

Toplotna črpalka ima namreč resnično majhno porabo električne energije. ČE si na primer namestimo model zrak – voda, ki je tudi cenovno najbolj ugoden, bomo hišo skozi celotno hladno obdobje ogrevali enostavno s pomočjo z zunanjega zraka. Kar pomeni, da bo sistem sam proizvajal toploto, s katero bo ogreval vse naše prostore.

Toplotna črpalka pa nam lahko služi tudi za hlajenje prostorov. To je pomembno v poletnem času, ko se prostori hitro segrejejo. Če želimo skozi vsak obdobja leta čim več privarčevati, moramo pri gradnji doma paziti na vse detajle, ki bodo našo hišo naredili resnično varčno.

Hibridna toplotna črpalka s kombinacijo plinskega kondenzacijskega kotla

Hibridna toplotna črpalka je odlična tako za ogrevanje našega doma, kot tudi za ogrevanje sanitarne vode. To je ključen podatek za vse, ki se odločajo za nakup omenjene hibridne toplotne črpalke. Pri hibridnih toplotnih črpalkah greza kombinacijo toplotne črpalke tipa zrak – voda ter plinskega kondenzacijskega kotla.

Hibridna toplotna črpalka torej deluje tako, da sistem samodejno pametno izbira, katero tehnologijo bo uporabljal, da bo čim bolj ekonomično deloval. To je izredna prednost, saj nam ne bo potrebno preklapljati med sistemi. Vse bo opravila hibridna toplotna črpalka.

Hibridna toplotna črpalka nam bo prinesla nizke stroške centralnega ogrevanja, skrbela bo za okolje, ki je vedno bolj obremenjeno ter nam omogočala optimalen izkoristek. Namestili jo bomo lahko tudi v starejše zgradbe, ki že imajo obstoječe centralno ogrevanje.