Talno gretje brez komplikacij

Talno ogrevanje morda povezujemo z gradbenimi deli in drugimi prilagoditvami, ki prinašajo tudi stroške in veliko skrbi. A v resnici obstajajo zelo posrečene rešitve, ki ne povzročajo nikakršnih komplikacij. Nekatere sisteme lahko namreč namestimo brez velikih gradbenih posegov, hitro in enostavno, včasih celo kar sami. To so grelne preproge in grelne folije.

Grelne folije Ecofilm

Če bi se res radi povsem izognili kakršnim koli komplikacijam s talnim gretjem, je prava izbira grelna folija Ecofilm. Na voljo je nekaj različic, med katerimi nekatere omogočajo povsem enostavno namestitev, celo brez potrebe po orodju. Prodajajo se na primer celotni kompleti, ki zagotavljajo uspešno namestitev grelne folije v lastni režiji, kar je odlična rešitev za mnoga okolja, ki bi jih radi na ta način ogreli.

Ecofilm je grelna folija, ki zagotavlja učinkovito ogrevanje različnih prostorov. Lahko jo uporabimo za ogrevanje cele površine, lahko pa uporabimo tudi le manjši kos folije in ogrevanje omejimo na specifične kotičke bivalnih ali drugih prostorov. Ker je namestitev povsem enostavna, ogrevanje pa deluje na elektriko, je sistem glede tega povsem prilagodljiv.

Grelne preproge Ecofloor

Grelne folije so vsekakor zelo enostavne za uporabo in tudi učinkovite pri ogrevanju, a v nekaterih okoljih ne pridejo v poštev. Se pa takrat toliko bolje izkažejo grelne preproge Ecofloor. Te so nekoliko zmogljivejše in odpornejše na različne dejavnike. Lahko jih uporabimo recimo v kopalnici in drugih prostorih, kjer se sistemi ogrevanja srečujejo z raznimi izzivi, na primer visoko vlažnostjo in neenakomernimi obremenitvami.

Ecofloor se običajno vgradi pod pohodno površino, kar pa lahko izvedemo suhomontažno, torej tudi hitro, enostavno in brez večjih stroškov. Prav zato pa je takšno talno gretje zelo učinkovito in odzivno. Tudi Ecofloor seveda prinaša vse prednosti električnega ogrevanja, pa tudi tiste odlike, ki so značilne nasploh za sisteme talnega gretja, zato je to v mnogih primerih idealna rešitev.