Ogrevanje na elektriko

Vse bolj se zdi, da bo prav ogrevanje na elektriko pravi način za ogrevanje v prihodnosti. To recimo potrjuje že za IR ogrevanje cenik, ki izdaja izjemno nizke stroške tako pri vgradnji sistema kot pri dolgoročni uporabi. Poleg tega pa električno ogrevanje dopušča zelo domiselne rešitve, saj so na voljo različna grelna telesa, ne le IR paneli.

Grelne preproge in folije

Z elektriko se lahko ogrevamo tudi s pomočjo grelnih teles, kot so grelne preproge in folije. Med najbolj priljubljene izdelke na tem področju se uvrščajo grelne preproge Ecofloor in grelne folije Ecofilm – obe možnosti omogočata enostavno vgradnjo zelo učinkovitega sistema talnega gretja. Še posebej Ecofilm se v določenih primerih izkaže za edinstveno rešitev, ki ne pozna alternative, saj gre za folijo, ki ne zasede omembe vrednega prostora, a vseeno zagotavlja dobro ogrevanje tudi v večjih prostorih. Seveda pa so na voljo še mnogi drugi izdelki. V nekaterih primerih se Ecofilm izkaže za odlično rešitev, v drugih bo bolje izbrati katero izmed alternativ.

IR paneli

Prav zaradi IR panelov je postalo električno ogrevanje tako priljubljeno. Glavni razlog je gotovo v tem, da je za IR ogrevanje cenik skorajda zanemarljiv, če ga primerjamo z alternativami. Že sami paneli so cenovno nadvse ugodni, da ne omenjamo nizkih stroškov pri dolgoročni uporabi in zelo osnovnega vzdrževanja, ki prav tako ne predstavlja posebnih stroškov. Ni pa za IR ogrevanje cenik edini razlog za izbiro takšnega električnega sistema – prinaša namreč še veliko drugih prednosti, ki jih pri drugih možnostih preprosto ne najdemo, na primer izjemno odzivnost in popolno prilagodljivost.